Valg av barberkrem/barbersåpe

Når du velger barbekremer/såper bør du se etter produkter som inneholder naturlige ingredienser som naturlige oljer (kokos, avocado, mandel og jojoba) og naturlige eteriske oljer. Til tross for navnet, de er ikke fetende, og de fordamper nesten umiddelbart ved kontakt med huden. Eteriske oljer er 100 prosent naturlige, konsentrerte essenser av planter, røtter, frukt eller blomster. I barberkremer og såper vil du ofte finne eteriske oljer som sandeltre, sedertre, cypress, bergamot, sitron, lime, patchouli, eucalyptus, peppermynte, vetyver, lavendel eller rose. Så, se etter produkter som har eteriske oljer blandet inn i en helt naturlig basen. Disse produktene vil pleie og beskytte huden.

Du kan velge din duft enten ved hudtype eller bare ved personlig preferanse:
1) Luktfri eller lavendel, aloe vera og rose oljer er bra for sensitiv hud og hud som er lett er utsatt for irristasjon, utslett og sårhet.
2) Sitron, lime og bergamot oljer er bra for hud utsatt for kutt.
3) Sedertre, peppermynte og sandeltre er veldig rensende og pleiende, nyttig for hud utsatt for kviser.

refill-lavendelLavendel cream-skal-lavendel
 

Vanligvis bør du holde deg unna billige barbergeler og skum kjøpt på dagligvaren med mindre det er ditt eneste valg. De inneholder ofte syntetiske parfymer som anses den fremste årsaken til hudirritasjon. De inneholder også kunstige farger og fargestoffer, konserveringsmidler, og alkohol, som alle gjør barberingen svært ubehagelig og lar huden utsettes for barberutslett. Og om ikke det er nok, de inneholder ofte lammende agenter som kan fremme kutt, og hudirritasjoner som feks inngrodde hår. Når du kutter hårene i ansiktet hender det enkelte ganger at hårene vokser ut i feil retning eller ikke klarer å komme ut slik at de blir værende under huden. Siden det inngrodde håret er et fremmedlegeme prøver kroppens immunforsvar å kvitte seg med det og da oppstår det en inflammasjon – en betennelse. 

Skum og geleer kan også inneholde usunne gasser, slik som isobutan eller propan, som gjør dem til skum i første omgang. Skum som kommer ut av en beholder kan virke villedende rik, men faktum er at det inneholder mye gass og gir svært lite beskyttelse for huden din. I tillegg vil skum fra beholder og geleer generere en kaldt skum, som lukker porene stiver skjegget (gjør skjegget mindre håndterlig), noe som gjør det til en virkelig ubehagelig barberopplevelse. Du vil gi mye bedre resultater ved å velge andre produkter. 

 Inngrodde hår         Barberutslett

4988467_0 shavingrash

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s