Hvorfor bruke barberskål

For å skumme opp barberkremen eller barbersåpen, kan du ta et krus eller en bolle fra kjøkkenet, eller du kan kjøpe en gammeldags barberskål, mugge eller barberkopp, som du kan ha mye moro med, og den ser flott ut på badet.

Å bruke en barberskål er enkelt. Først må du varme den opp. Den beste måten å gjøre det på, er å fylle barberskålen med varmt vann og la den stå i noen minutter. Når skålen er varm nok for deg, tømmer du den, og legger en mandel stor mengde barberkrem og noen dråper varmt vann i skålen. Deretter skummer du opp med barberkosten til du er fornøyd med skummet. Skummet skal være tykt, fyldig og uten bobler. For detaljerte instruksjoner, kan du gå til Barberguiden og Kategori; Hvordan og hvorfor bruke barbersåpe/barberkrem.

Hvis du bruker barbersåpe må du først påføre såpe på barberkosten, så skumme opp i barberskålen. Dersom du har kjøpt en treskål med barbersåpe, er det ikke lurt å skumme opp såpen i en slik treskål, da den over tid vil bli ødelagt på grunn av fuktighet/vann.

Den gammeldagse typen av barbermugge (som den fra Truefitt & Hill) har en nedre del som fylles opp med varmt vann, og som er der under hele barberingen. Den store åpne tuten er for å dyppe barberkosten i vannet og eventuelt for å holde/gjøre barberkosten varm. Barbersåpen plasseres øverste, som normalt har et par hull i overflaten, for å la overflødig vann renne av. Såpen blir varm og den skummes opp med barberkosten. Skummet vil være varmt, duftende og fyldig og føles deilig mot huden. Noen ganger passer ikke barbersåpen til denne type mugge, men du kan du alltid endre størrelsen på såpe ved forsiktig smelter den i en kjele eller i mikrobølgeovn. Personlig ville jeg ha en såpe som passer til den type skål jeg foretrekker.

       Barberkopp                         Barberskål                     Barbermugge

RN 461_600 EDJ-RN116 GRTH-00314

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s